Cold Turkey bij aMadoda in Woodstock | Uitgaan in Kaapstad

Cold Turkey bij aMadoda

'Rauw' uitgaan in Kaapstad

We rijden op een zondagavond door de wijk Woodstock in Kaapstad, maar krijgen ons doel niet gevonden. De rauwe straten liggen er stil bij. Ik voel de sfeer van deze levendige maar edgy buurt hangen, al zie ik geen hond op straat. Niet gek, het is zondag. 

“Hadden we daar niet links gemoeten?” Dat hadden we inderdaad. We keren om en slaan een straat in, waarna het meteen duidelijk wordt dat we nu wél goed zitten. Een volle parkeerplaats openbaart zich. We zijn aangekomen bij ons doel, Cold Turkey bij aMadoda in Woodstock.

Uitgaan in Kaapstad is op zondag vooral een feestje voor de high society, met clubs als Caprice en St. Yves in Camps Bay. Althans, dat dachten we. Want voor een stevig dancefeest in Kaapstad, kun je op zondag ook heel goed in Woodstock terecht.

Hard, rauw en grof
Om de week wordt dit Dubstep-feest op zondagen gehouden, in braaiparadijs aMadoda. De rauwheid van Woodstock reflecteert zich zowel op de inrichting van aMadoda, het publiek en de sfeer in het algemeen. Een heel andere sfeer dan we die van dat andere braaiparadijs - Mzoli's - kennen.

Als je komt voor een gezellige borrel kun je beter thuis blijven. Het is vechten voor een plekje op de dansvloer en behoorlijk wat duw- en trekwerk aan de bar. Cold Turkey is hard, rauw en grof – maar perfect om op zondag uit te gaan in Kaapstad. Als je het weekend met een knal af wilt sluiten dan.
Waarom het parkeerterrein zo druk is wordt ons al snel duidelijk. Het terrein bij aMadoda is overvol, Cold Turkey ontploft zowat.

Na de 20 rand entree betaald te hebben banen wij ons me een weg door de dreadlock’s, petjes, hoeden en opzichtige kapsels. De bar is overvol, dus die drankjes laten een kwartiertje op zich wachten. De dansvloer is trouwens al net zo druk als de bar. Maar dat terzijde. 

Zweet, bier en beuken
Het is rouwdouwen en beuken op de muziek die zo hard staat dat mijn solar plexus trilt en mijn trommelvliezen bijna uit mijn oren schieten.  Het is onmogelijk te dansen zonder je buurman of -vrouw van wel heel dichtbij te voelen, en na twintig minuten weet ik niet meer of mijn hoofd nat is van het zweet of het bier.

Ze braaien ook bij aMadoda en daar heb ik zin in. Ik begeef me naar de bar en bestel voor 35 rand een stuk varkensvlees, Xhosa brood en een sausje genaamd Chakalaka. Als het vlees gebraaid is, lopen we naar buiten en ga daar aan een tafel zitten. Eigenlijk is aMadoda één grote, oranje geverfde kamer met twee garagedeuren en een stenen pleintje. Zowel binnen als buiten is het druk en ik ben blij dat ik een plaatsje heb kunnen bemachtigen om te eten.

Braaien op zondag bij aMadoda
Terwijl ik mijn perfect gebraaide vlees eet, kijk ik naar het Cold Turkey-publiek. Van mensen op blote voeten tot colbertjes en leren schoenen met hak. Blank, donker, netjes, slordig en alles wat er tussen zit - alle soorten mensen komen hier samen. Een prachtige mix. 

Wat deze mensen bindt is de feestvreugde en liefde voor de ruigheid van alles. Uitbundige dans, luide muziek, vieze toiletten, gebeuk, gelach en mensen die met stiften op het plafond aan het schrijven zijn. Als je uitgaat bij Cold Turkey in Kaapstad kan alles.

Stilzitten? Niet hier
Ik zou nog wel een uur kunnen blijven kijken naar de bewegende massa. Dat doe ik niet want de deejay schakelt over van Dubstep naar een Hip-Hop nummer waar ik onmogelijk op stil kan blijven zitten. Dat doe ik dus ook niet.
Op de dansvloer schiet mijn hartslag samen met het BPM omhoog. Ik dans nog wat meer, schreeuw wat in iemands oor en worstel mezelf een aantal keer op en neer naar de bar.
Dan is het tijd om naar huis te gaan. We besluiten de volgende keer zeker eerder te gaan. Cold Turkey begint namelijk al om één uur ’s middags.

Terwijl we weglopen dreunt de lage baslijn door over het parkeerterrein. Dan verrijkt een vocal de beat.
‘If you wanna get with me, there’s some things you gotta know. I like my beats fast and my bass down low.’
Zo is het maar net bij Cold Turkey.

Door Luuk van den Einden

Cold Turkey bij aMadoda
1-4 Strand Street
Woodstock | Kaapstad
+27 (0)21 447 2133
Cold Turkey is om de twee weken op zondag

Openingstijden aMadoda
Maandag tot donderdag 13:00u – 23:00u
Vrijdag tot zondag 13:00u – 2:00u ’s nachts

Voor meer plekken om uit te gaan bekijk je onze sectie met bars, cafés en clubs in Kaapstad. Abonneer je ook op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en via Twitter.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika