Reizen naar Kaapstad Cape Town | Vakantie Zuid-Afrika

Wat Kaapstad de mooiste stad ter wereld maakt...

Van beste stranden ter wereld tot wereldwonder van de natuur: de Moederstad sleept alle prijzen in de wacht! 

Kaapstad heeft de afgelopen jaren veel internationale prijzen ontvangen: van stad met de mooiste stranden, #1 vakantiebestemming tot meest duurzame stad ter wereld – you name it, Cape Town won it! En elke keer waren wij weer meer dan trots op ‘ons’ Kaapstad. Hoog tijd om alle prijzen van Kaapstad glimmend van trots onder elkaar te zetten. Lees en glunder met ons mee!

#1 Must visit in 2014 (New York Times, 2014)
In het overzicht van ’52 Places to go to in 2014’ van de New York Times staat Kaapstad op nummer één. Volgens de NYT moet iedereen deze ‘zichzelf continu opnieuw uitvindende stad’ dit jaar absoluut bezoeken om deze ‘aanhoudende uitvinding’ zelf te ervaren. Eens!

#2 Mooiste stranden ter wereld (National Geographic, 2015)
Het toonaangevende reisinstituut National Geographic riep begin 2015 de stranden in Kaapstad uit tot de op-een-na-mooiste ter wereld. Met een speciale vermelding van de stranden van Clifton (tussen Camps Bay en Sea Point), die zijn volgens NatGeo de mooiste van de Moederstad. 

#3 Favoriete stad ter wereld (The Telegraph, 2013)
Eerder nog dan de toonaangevende krant de New York Times was daar de minstens zo toonaangevende Britse Telegraph die Kaapstad al in 2013 uitriep tot ‘#1 Favoriete stad ter wereld’.

#4 World Design Capital 2014
Op oudejaarsnacht van 2013 op 2014 werd Kaapstad officieel ‘ingewijd’ als World Design Capital 2014, een prestigieuze titel waarmee Kaapstad zich een jaar lang (en langer) toelegt op het veranderen van levens in de stad door middel van design. Het hele jaar host de stad meerdere projecten waarbij design ingezet wordt om Kaapstad te doen groeien en te verbeteren, in de breedste zin van het woord.

#5 Vakantie hotspot van 2014 (The Guardian, 2014)
Net als de New York Times en The Telegraph vindt ook de Engelse krant The Guardian dat in 2014 een bezoek naar Kaapstad op de planning moet staan. Want, zo meent de reissectie van het toonaangevende medium, Kaapstad is ‘#1 city to watch’.  

#6 Tafelberg als New Worder of Nature (New7Wonders, 2011)
De Zwitserse instantie New7Wonders  wees op 11-11- 2011 de zeven nieuwe wereldwonderen aan die samen hun ‘New 7 Wonders of Nature’ zouden zijn. De Tafelberg veroverde met een grote meerderheid aan stemmen een plekje in deze lijst en mag zichzelf sindsdien officieel een van de nieuwe zeven wereldwonderen noemen.

#7 Meest bijzondere stad ter wereld (Lonely Planet, 2014)
Wereldleider op het gebied van reisgidsen Lonely Planet noemt Kaapstad tijdens hun jaarlijkse uitreiking in 2014 als derde ‘meest bijzondere stad ter wereld’. Hun verklaring is even simpel als steekhoudend: ‘Er is nou eenmaal geen slechte tijd voor een bezoek aan Kaapstad’.

#8 Meest geliefde stad ter wereld (CNN, 2012)
Mediagigant CNN roemt Kaapstad als #9 van ‘meest geliefde steden ter wereld’, en haalt hiervoor redenen aan die eenieder zal onderschrijven: ‘’de mooie Kaapse haven, architectuur, aangename temperaturen, lekkere wijn en de prettige sfeer van de stad. ’’

#9 Beste bestemmingen ter wereld (TripAdvisor, 2014)
Alom bekende toeristenwebsite TripAdvisor koos Kaapstad in 2014 als #19 op de lijst van beste bestemmingen ter wereld. Hoewel velen dit een te lage notering vinden (in 2013 prijkte Kaapstad nog bovenaan de lijst), is het nog steeds een eervolle vermelding.

#10 Mooiste en meest unieke strand ter wereld (TripAdvisor, 2014)
Hetzelfde TripAdvisor onderscheidt ook jaarlijks de mooiste en meest unieke stranden ter wereld. En ook daar vinden we Kaapstad terug op de lijst – tot twee keer toe zelfs: Boulders Beach met zijn pinguïns geldt als #8 meest unieke strand ter wereld, en het prachtige strand van Camps Bay vinden we terug als nummer 24 van de mooiste stranden ter wereld. In 2015 aangevuld met National Geographic's onderscheiding (zie #2). 

#11 Global Earth Hour Capital 2014
Het zijn de ‘ambitieuze en vooruitstrevende acties van Kaapstad om de klimaatverandering terug te dringen’ die het WWF (World Wide Fund for Nature) ertoe aanzette Kaapstad te onderscheiden als Global Earth Hour Capital 2014. Kaapstad wordt overigens vaker geroemd om haar duurzame initiatieven.

#12 Beste surfspot ter wereld (National Geographic, 2012)
Iedereen kent Muizenberg als ‘dat strand met die leuke gekleurde surfhuisjes’. Sinds 2012 kan daaraan toegevoegd worden ‘dat strand met die leuke gekleurde surfhuisjes dat een van de beste surfspots ter wereld is’. Met dank aan National Geographic, die met name de goede golven prees als ideale omstandigheden voor beginnende surfers.

Eervolle vermeldingen
* ’Beste wijnlanden ter wereld’ De Telegraaf Reiskrant (2014)
* ’Beste stad om te mountainbiken’ Mpora (2014)
* ’The Test Kitchen, #48 beste restaurants ter wereld’ S. Pellegrino (2014)
* ‘The Tasting Room, #72 beste restaurant ter wereld’ S. Pellegrino (2014)

Door Shelli Jurrius

Lees ook het overzicht van KaapstadMagazine.nl waarin we de tien beste restaurants van Kaapstad op een rij zetten.

Houd KaapstadMagazine.nl altijd goed in de gaten voor de laatste nieuwtjes uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Ideaal voor als je een vakantie aan het plannen bent, of er net geweest bent en het heerlijk vindt om af en toe nog weg te dromen bij al het moois dat je hier gezien, geroken en ervaren hebt. We zijn te volgen op FacebookTwitter, Instagram, Pinterest en natuurlijk via onze gratis maandelijkse nieuwsbrief

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika