Accommodatie Garden Route Kaapstad | Vakantie Kaapstad Zuid-Afrika

Amber Lagoon in Oudtshoorn

Unieke accommodatie aan Route 62 in Zuid-Afrika 

 

Al bladerend door reisgidsen zoek je natuurlijk thuis al de leukste bezienswaardigheden op  - ruim voordat je vakantie in Zuid-Afrika begint. Voor de één is dat voorpret, voor iemand anders een zware taak. En eigenlijk is het ook best moeilijk. Gezien de omvang van Zuid-Afrika is het niet lastig te bedenken dat er zoveel te doen is - en dat vaak in veel te weinig tijd. KaapstadMagazine.nl helpt je graag wegwijs in de wondere wereld van ‘what to do in Kaapstad en omgeving’.

Een van de populairste roadtrips in Zuid-Afrika is de Garden Route, grofweg de route tussen Hermanus en Port Elizabeth. Onderweg zijn plekken als Swellendam, Knysna, Plettenberg Bay, Wilderness en Jeffrey’s Bay populaire plekken om aan te doen. Om als het eindpunt bereikt is, niet dezelfde route terug te hoeven rijden kiezen mensen er vaak voor om Route 62 terug te rijden. En neem van ons aan: Route 62 is een mooi alternatief voor de Garden Route.  

Goed - heen via de Garden Route en terug via Route 62. Wanneer je dat besloten hebt kom je aan bij het volgende punt: accommodatie. Ook op dat gebied is enorm veel keuze. Wil je luxe overnachten, of is een backpackers ook prima? Lastig! Regelmatig touren wij dan ook door de Westkaap op zoek naar accommodatie aan de Garden Route of Route 62 die ons gelukkig maakt. Danwel door haar luxe, danwel door het uitzicht, danwel door.... wat dan ook. In onze sectie ‘Vakantie in Zuid-Afrika’ vind je een overzicht van accommodatie aan de Garden Route waar wij blij van worden.  

In het hart van de Kleine Karoo
In onze zoektocht naar nieuwe, bijzondere accommodatie aan de Garden Route om aan deze lijst toe te voegen, kwamen wij terecht bij de Amber Lagoon in Oudtshoorn. Gelegen in het hart van de Kleine Karoo tussen de Swartberg Pass en het Gamka Natuurreservaat. Een ietwat achteraf gelegen plekje, waarvoor het zeker de moeite waard is om even van Route 62 af te wijken. Vriendelijk worden we ontvangen door de Duitse eigenaresse Susan die ons onze slaapplaats wijst. Niks geen luxe appartementen hier; maar overnachten in safaritenten, rieten huisjes of de zogeheten stonehouses. In één van die stonehouses (met buitendouche) gaan wij vanavond slapen. We zijn benieuwd!  

Na een korte wandeling over het terrein zijn we gelijk onder de indruk: wat een rust en wat een uitzicht. Je hoort en ziet in de verte overal struisvogels, er schieten salamanders om je voeten en in de bomen zie je allerlei gekleurde vogels. Dit is echt even wat anders dan Kaapstad. 

We lopen naar het hoofdgebouw van de Amber Lagoon dat onder aan de helling ligt, en merken gelijk een ander prima plekje op: het zwembad, gelegen in een goed onderhouden tuin. Fijne ligstoelen, verkoelend water en daar is Susan met een biertje voor ons. Kan het nog beter worden?  

Uniek overnachten
Ja, dat kan. Na een paar biertjes vertelt Susan ons dat we echt boven op de heuvel naar de zonsondergang moeten gaan kijken. En neem van ons aan - alleen voor die zonsondergang is het al de moeite waard om naar de Amber Lagoon te gaan. Als we wat later aanschuiven in het restaurant van de Amber Lagoon vraagt Susan ons lachend: “beginnen jullie nu te begrijpen waarom ik verliefd ben geworden op deze omgeving?”  

De volgende ochtend begrijpen we dat helemaal. Vanuit ons kleine stenen huisje hebben we uitzicht op een heldere sterrenhemel en kunnen we ‘s ochtends de zon zien opkomen in de Kleine Karoo. Verwacht zoals gezegd geen luxe accommodatie, maar overnachten bij de Amber Lagoon is zeker uniek te noemen. Dat besef je wanneer je ‘s ochtends onder een koude buitendouche met uitzicht over de Kleine Karoo staat te douchen. Dat is zeker niet alledaags (en heel erg koud!) maar bevalt ons prima. Voor ons staat dan ook vast: wij zullen vaker van Route 62 afwijken om een nachtje bij de Amber Lagoon te blijven. 

Eveneens een pluspunt van de Amber Lagoon zijn de prijzen. Zo betaal je voor een safaritent R110 per persoon per nacht en kost een stonehouse voor twee personen R300 per nacht. 

Door Ellen Kemerink  

Behalve Route 62 zijn er nog veel meer leuke roadtrips in Zuid-Afrika. Wat dacht je van een ritje van Kaapstad naar Kaap de Goede Hoop of van een wat langere rit Kaapstad naar Cederberg

Al tourend door de Westkaap vonden wij eerder al leuke en fijne accommodaties aan de Garden Route.  Zo bezochten we de romantische Moontide Lodge in Wilderness, gingen we naar de Mudlark Riverfront Lodge in Swellendam en de Emily Moon River Lodge in Plettenberg Bay

Abonneer je ook meteen op onze gratis nieuwsbrief voor alle andere live updates vanuit Kaapstad, en volg ons op Facebook en Twitter.

 

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika