Alan en Addie op huwelijksreis in Kaapstad | Reizen, rondreizen en vakantie Zuid-Afrika

Alan & Addie op huwelijkreis in Kaapstad ('Nu horen jullie het ook eens van een ander')

Alan vroeg zijn Addie begin 2012 op het terras van The Roundhouse in Camps Bay ten huwelijk. Nog hetzelfde jaar kwamen ze terug naar Zuid-Afrika voor hun honeymoon.

Elke dag vertelt KaapstadMagazine.nl hoe leuk, mooi, lekker en onvergetelijk een vakantie in Kaapstad en Zuid-Afrika is. Hoe rondreizen in dit land een absolute must-do is, waarom dat zo is en hoe je zo’n reis het best kunt regelen. Als bewijsmateriaal voeren we van alles aan: het feit dat Kaapstad de mooiste natuur heeft, de meest prachtige zonsondergangen kent, de lekkerste restaurants biedt (voor hele fijne prijzen) en dat de Zuid-Afrikaanse wijn zo ontzettend lekker wegdrinkt.

Echter, om de neutraliteit van KaapstadMagazine.nl te waarborgen, deden we onlangs een oproep of mensen die ooit op vakantie in Kaapstad en Zuid-Afrika geweest waren zich bij ons wilden melden, en met ons hun favoriete plekken en reistips voor Kaapstad en Zuid-Afrika wilden delen. In de categorie ‘Nu hoor je het ook eens van een ander’ deze keer: Alan en Addie Akwero die in november 2012 op huwelijksreis in Zuid-Afrika waren.

Alan (28) en Addie (26) uit Moerdijk denken nog vaak terug aan hun huwelijksreis in Kaapstad en omgeving. Waarom ze juist voor Zuid-Afrika als bestemming voor de honeymoon kozen? “De diversiteit van Kaapstad en Zuid Afrika sprak ons aan; Kaapstad heeft een prachtige ligging, mooie stranden, mooie natuur, veel geschiedenis, veel bezienswaardigheden en activiteiten die de stad voor ons een mooie plek maakten om onze huwelijksreis door te brengen. Wijnproeven in de Wijnlanden, de mogelijkheid om in de buurt een safari te doen en de lekkere restaurants in Kaapstad. Het feit dat er tussen Zuid-Afrika en Nederland geen tijdverschil is, en natuurlijk het heerlijke klimaat van Kaapstad waren ook pluspunten in onze keuze om onze huwelijksreis in Zuid-Afrika door te brengen.”  Hun huwelijksreis was trouwens niet hun eerste vakantie in Kaapstad – eerder in 2012 deden ze een rondreis langs Kaapstad en de Westkaap. “Het is eigenlijk ongelooflijk hoe ondernemend Kaapstad is; er is zoveel te doen en te beleven!”

Wat was voor jullie de allermooiste plek die je tijdens de vakantie in Kaapstad gezien hebt?
Uitzicht vanuit The Roundhouse Restaurant in Camps Bay. Hier heb ik (Alan) Addie aan het eind van onze eerste vakantie in Zuid-Afrika ten huwelijk gevraagd.

Wat was het leukste dat jullie tijdens de vakantie in Kaapstad gedaan hebben?
Zonsondergang op Signal Hill: lekker genieten van de zonsondergang en het uitzicht met een fles wijn en hapjes.

Wat viel het meest op in Kaapstad?
Wij vonden het erg schoon en de mensen erg relaxed. Wat opviel was de service en de kwaliteit van de restaurants. Er is volop keuze, in iedere prijsklasse.

Waar zijn jullie tijdens de beide vakantie in Kaapstad en Zuid-Afrika niet aan toegekomen, waarvoor jullie eigenlijk nog een keer terug moeten komen?
In Zuid-Afrika hebben wij tot nu toe alleen de Westkaap bezocht. Graag zouden we ook de Oostkaap bezoeken, de Panoramaroute te doen en op safari in het Kruger Park gaan. Ook in Kaapstad zelf zijn we nog niet uitgekeken en hopen we in 2014 weer te bezoeken! Inmiddels hebben we een dochter Sana, ze is nu een half jaar oud, jullie tips over activiteiten met kinderen komen straks van pas.

Wat is het dat voor jullie Kaapstad als stad zo mooi en indrukwekkend maakt?
De ligging is fantastisch, blauwe zee,  mooie stranden en de Tafelberg op de achtergrond. Het feit dat Kaapstad op rijafstand van prachtige wijngebieden ligt.

Zijn jullie tijdens de honeymoon ook op andere plekken in Zuid-Afrika geweest?
Tijdens onze eerste vakantie in Zuid-Afrika zijn we ook in Franschhoek, Montagu, Oudtshoorn, Knyskna en Port Elizabeth geweest.

Wat was van dat deel van de reis (dus buiten Kaapstad) het mooiste?
De lunch en het uitzicht bij La Petite Ferme in Franschhoek was super. Ook vonden we de Swartbergpas  erg leuk en indrukwekkend om te rijden.

Zijn jullie ook op safari in Zuid-Afrika geweest?
Wij zij een aantal dagen in het Schotia Private Game reserve geweest en in het Addo Elephant Park. Dat was een leuke ervaring, al denken we dat een safari in het Kruger park indrukwekkender zal zijn.

Wat moet je absoluut meenemen in je koffer als je op vakantie gaat naar Kaapstad & Zuid-Afrika?
Van alles wat! Kleren voor een safari, strandvakantie of als je op chique naar Camps Bay wilt. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Welke tips, must-do’s en must-see’s heb je voor mensen die op het punt staan een vakantie naar Kaapstad of een rondreis door Zuid-Afrika te maken?
Tips; lees de artikelen op www.kaapstadmagazine.nl en maak een selectie van activiteiten, bezienswaardigheden en restaurants waar je naar toe wilt gaan! Must do's & sees zijn natuurlijk Robbeneiland, de Tafelberg, Kaap de goede Hoop, Chapmans Peak, Boulders Beach  en de zondersondergang op Signal Hill! 

En dan tot slot Alan's en Addie's reistips speciaal voor Kaapstad...

Het leukste restaurants van Kaapstad vonden wij… The Bungalow in Clifton

De lekkerste koffie in Kaapstad dronken we bij…  Ferrymans in de V&A Waterfront

Het lekkerste eten aten we bij.... Restaurant La Boheme in Sea Point

De mooiste dagtrip die wij vanuit Kaapstad maakten was naar … Kaap de Goede hoop en vervolgens door naar Franschhoek (lunch bij La Petite Ferme)

We vloegen naar Kaapstad met… KLM en dat beviel… uitstekend

De absolute hidden gem van Kaapstad die we ontdekten is… Old Biscuit Mill - markt op zaterdagochtend.

Wij geven onze vakantie/huwelijksreis in Kaapstad als rapportcijfer een… 10!

Het is duidelijk: Alan en Addie hadden in Kaapstad eerst een geweldige vakantie, en toen een zo mogelijk nog mooiere huwelijksreis. Ben jij ook bezig met het plannen van een huwelijksreis in Zuid-Afrika?  Laat je inspireren door onze tips voor de mooiste huwelijksreis in Zuid-Afrika.

Lijkt het jou ook leuk om voor deze rubriek door ons geïnterviewd te worden? Stuur dan een mailtje naar info@kaapstadmagazine.nl.

Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter om altijd op de hoogte te zijn van het laatste en leukste nieuws uit de Moederstad, en tevens om andere volgelingen uit de categorie ‘Nu hoor je het ook eens van een ander’ voorbij te zien komen. Mooie foto’s en plaatjes van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest. En vergeet de gratis maandelijkse nieuwsbrief niet!

Ben je overtuigd? Bekijk dan ons uitgebreide artikel waarin we alle mogelijkheden voor goedkope tickets naar Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika op een rij zetten.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika