Ik wil nog niet naar huis. Nog lange niet, nog lange niet..

KaapstadMagazine.nl

Ik wil nog niet naar huis. Nog lange niet, nog lange niet..

Elke dag het leukste (vakantie)nieuws
uit de mooiste stad ter wereld.
 
+27(0)72 350 2062
www.kaapstadmagazine.nl/subscribe
info@kaapstadmagazine.nl
kaapstadmag
KaapstadMagazine.nl
kaapstadmag

Ik wil nog niet naar huis. Nog lange niet, nog lange niet..

Karlijn Hartveld (22) studeert Journalistiek in Tilburg en loopt van februari 2018 tot en met juni 2018 stage bij KaapstadMagazine.nl. Helaas voor haar is het einde nabij.

(Last update: juni 2018)

De laatste weken loop ik iets rustiger van werk naar huis zodat ik nog een lange een blik kan werpen op de bergen voor mij. Het licht van de ondergaande zon geeft een prachtige gloed over de Tafelberg. Ik probeer dagelijks te genieten van het uitzicht wat ik gratis voorgeschoteld krijg, maar nu waardeer ik het toch iets meer. Mijn tijd hier is bijna over en ik besef mij maar al te goed dat ik dit binnenkort weer moet inruilen voor een saai, plat dorp.

Toen ik hier net aankwam, had ik verwacht dat vier maanden meer dan genoeg zouden zijn. Niks bleek minder waar, want het was zonder twijfel één van de mooiste ervaringen die ik ooit heb meegemaakt. De ongelijkheden in deze stad storen mij enigszins, maar het gevoel van vrijheid, de relaxte Afrikaanse sfeer en de gastvrijheid maakten dat grotendeels goed voor mij. Zo goed dat ik mijn vliegtuigticket heb omgeboekt en heb geprobeerd een nieuw visum te krijgen.


De weg die ik elke dag liep van werk naar huis. 

Ik. Wil. Niet. Naar. Huis.
Het feit dat ik naar Zambia ben gevlogen (ook als vakantie trouwens), een agent heb ingeschakeld en een ommetje langs de ambassade heb gemaakt, geeft denk ik wel aan dat ik echt héél graag langer wilde blijven. Helaas is het verlengen van een visum niet 1,2,3 gepiept en daarom moet ik toch echt inzien dat het tijd is om terug te vliegen naar ons kikkerlandje. Gelukkig wel met een kleine vertraging van tweeënhalve week!

Ik kreeg van anderen hier vaak de vraag: ‘jij hebt echt een leuke stage hé?’. Dit kan ik zeker beamen, want ik heb het onwijs naar mijn zin gehad bij KaapstadMagazine.nl. Ik heb een hoop geleerd en nieuwe vriendschappen gesloten. Dit heb ik allemaal te danken aan de fijne Zuid-Afrikaanse collega’s, de gezellige Duitse medestagiaires en natuurlijk mijn leuke stagebegeleidster Jet waarvan ik heel blij was dat het net zo goed klikte op werkvlak als op persoonlijk vlak.


Bij de Victoria Falls in Zimbabwe! 

Plezier, grenzen verleggen en cultuur ontdekken
Met trillende benen van een 216 meter hoge brug afspringen, dansen op Omunye bij Mzoli’s, zo enthousiast als Freek Vonk dieren spotten op safari, leren om rode wijn te drinken bij één van de vele wijngaarden, op een catamaran varen tussen de walvissen, liters zeewater happen als ik weer eens van mijn surfboard val en dagenlang door de woestijn zwieren tijdens AfrikaBurn. En ja, zelfs het kajakken. Er zijn talloze herinneringen die ik voor altijd zal blijven koesteren en waar ik aan terugdenk met een lach op mijn gezicht. Daarnaast is de luie donder die ik was erg positief en sportief veranderd. Ik liep namelijk elke dag heen en terug naar werk, beklom bergen via routes di wel zeven uur lang duurde en stond zelfs op vóór de zon opkwam.

Ik ga nu gelukkig nog een week op vakantie naar Durban, Drakensberg en Johannesburg voordat ik het vliegtuig instap, maar mijn stage is helaas officieel voorbij. Met enige tegenzin zeg ik bij dezen bedankt, baie dankie en enkosie voor de prachtige tijd die ieder van jullie mij heeft gegeven. Iets wat ik zeker weet: Kaapstad is absoluut nog niet van mij af!


Samen met Jet vóór de zons opkomt Lion's Head beklimmen. 


Mijn aanraders:
Na alle interviews met studenten die ik heb gedaan voor KaapstadMagazine.nl, leek het mij leuk om mijn ook favorieten aan jullie te verklappen.

Het beste aan Kaapstad is... de mensen, de stad en de omgeving. Ik heb zoveel lieve Zuid-Afrikanen ontmoet en hun cultuur leren kennen. Daarnaast is het elke dag genieten geblazen vanwege de fijne stranden, hoge bergen en het lekkere eten. Er is altijd een ruime optie qua vegetarische/vegan gerechten, wat voor mij dus echt fijn was.
De aller-leukste avond had ik in… club 169. By far één van mijn favoriete clubs vanwege de muziek en het publiek. Het bevindt zich op Long Street, dus kijk wel uit voor je spullen.
Mijn lekkerste Zuid-Afrikaanse wijntje dronk ik toen… ik op La Parada was. Zowel op de zondag bij Constantia als op Bree Street tijdens First Thursday. Ik geloof dat de naam Durbanville Hills is. Daarnaast vond ik winefarm Babylonstoren ook erg leuk én lekker. Deze kun je bijvoorbeeld bezoeken als je de winetram in Franschoek doet.
Ik heb heerlijk gegeten bij... Kloof Street House. Aanrader: camembert als voorgerecht en de salted caramel cheesecake als dessert.
Het mooiste strand van Kaapstad is... Llandudno.
Ik ging niet weg uit Zuid-Afrika zonder... ik op safari zou gaan. Ik ben zelf enorm gek op dieren en Afrika is uiteraard een ideale plek om een hoop wilde dieren te zien. Gelukkig heb ik dit veelvuldig gedaan.

Door: Karlijn Hartveld 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste en leukste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika? Schrijf je dan in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en houd onze Twitter- en Facebookpagina goed in de gaten! Mooie foto’s posten we elke dag op Instagram.

Events In Kaapstad
Mei 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Woodstock Brewery beer tastingLocal craft beer tasting even ...

Nine craft beers, small-batch Thursdays + a guide for beginners

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Bamboo Plant Power plant based healthy takeaways Netflix and chill & office lunch are ...

From mushroom burgers and loaded fries to “sticky wings”

Mardouw Country HouseHow to have an unforgettable 40th, 50th ...

Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

Palm House spa This grand 5-star hotel has luxury spa ...

Half day package includes 2 hour treatment & 3 course lunch

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika