Ethiopisch Restaurant Kaapstad | Echt Afrika in Kaapstad

Wat Nou ' Kaapstad Is Geen Afrika'?!

Lily's verborgen Ethiopische restaurant in het hart van Kaapstad

‘Kaapstad is geen Afrika’. Met deze uitspraak zijn menig Afrikanen, toeristen en studenten in Kaapstad het eens. Wat zij niet weten is dat de Moederstad beschikt over geheime Afrikaanse plekjes. Zo vind je op 112 Long Street Ethiopisch eten, zoals het in Addis geserveerd wordt.

Hoe kom je er?
De African Women’s Trade Market op 112 Long Street hangt vol met sieraden, schilderijen en beelden. Stel deze verleidelijke koopjes uit tot na je maaltijd en loop door naar achter. Neem hier de trap naar beneden. Loop  vervolgens rechtdoor totdat je links een bordje ‘Restaurant’ ziet. Hier vind je het verborgen stekje van de Ethiopische Lily.

De Ethiopische keuken staat bekend om gezond eten en goede koffiebonen. Lily maalt deze koffiebonen zelf. Voor gezelschappen van 10 of meer prepareert Lily een traditioneel Ethiopische ceremonie met lamsvlees, thee, koffie en Injera. Injera is een ‘pannenkoek’ van rijstpoeder en Ethiopische ingrediënten. Verspreid over de injera ligt groenten, vlees of kip, afhankelijk van je bestelling. Voor je aan je maal begint was je eerst je handen. Injera eet je namelijk met je handen.

Smullen maar!
De inrichting van Lily’s restaurant is eenvoudig, maar dat doet niets af van de kwaliteit van het eten. Lily staat bekend om de kwaliteit van haar eten en haar goede prijzen( R25-R40 per maaltijd).  Ook als afhaalrestaurant wordt ze steeds populairder in Kaapstad. Niet alleen bij de Ethiopiërs in Kaapstad.

Lily begon anderhalf jaar geleden met haar Ethiopische restaurant op Long Street. Al van kinds af aan heeft ze een grote passie voor koken. Tot verbazing van haar moeder pikte de jonge Lily in een razend tempo alle Ethiopische kookkunsten op. Het is altijd haar grote passie gebleven. Ze hoopt in de toekomst een groot Ethiopisch restaurant te openen, waarmee ze haar geboorteland een vaste plek op de culinaire wereldkaart kan geven

Naast Ethiopisch eten is Lily dol op Italiaans eten. “Hmm van pasta en pizza kan ik maar geen genoeg krijgen.Helaas is het zo ongezond”.

Heb je geen zin in koken? Ga dan langs bij Lily op 112 Long Street en haal heerlijk Ethiopisch eten.

Wat nou ‘Kaapstad is geen Afrika’?!

Openingstijden:
Lily’s restaurant is 7 dagen per week open van 09:00 tot ongeveer 18:30 uur en in december tot 20:00 uur.  

Voor de afhaalservice bel je naar Lily (073 1174536).

Door Emma Brinkman


Ben je benieuwd naar Aziatische restaurants in Kaapstad of de lekkerste tapas uit de Kaap? Wil je weten waar je na een goede maaltijd aan de cocktails kan? Je vindt het allemaal op KaapstadMagazine.nl!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika