Mama Africa Kaapstad | restaurants Kaapstad

'Baie lekker' vlees bij Mama Africa

Alle Zuid-Afrikaanse specialiteiten op je bord in Kaapstad

‘Mama kookt vanavond voor jou!’ Zo lokt restaurant Mama Africa - een begrip in Kaapstad – je naar binnen. Als je als toerist in Kaapstad vertoeft, mag je Mama Africa niet missen.

Het restaurant - gespecialiseerd in Zuid-Afrikaanse gerechten - is gevestigd op de hoek van Long Street en Pepper Street. De muurschilderingen op de buitenmuren lichten een tipje van de sluier op: binnen wacht je namelijk een authentieke Afrikaanse ervaring. Althans, zo authentiek als een toeristische tent op Long Street kan zijn...

Live muziek
Bij binnenkomst speelt de Afrikaanse band Abakhaya. Elke avond treedt een van de drie Marimba bands – Abavuki, Marimba Vibrations en Abakhaya – op in het restaurant. De live muziek zorgt voor een ontspannen sfeer, als 'ie tenminste niet te hard staat.  

Wij zitten in de ruimte naast de keuken. De ambiance doet denken aan een Afrikaanse hut: overal hangen Afrikaanse maskers aan de muur, in de hoeken staan beelden van typisch Afrikaanse dieren en zo nu en dan zie je een verdwaalde trommel. Mama Africa geeft de gast zeker het gevoel in Afrika te zijn.

Maar van een restaurant met zo’n grote naam verwacht je meer dan alleen sfeer. Je verwacht service en verdomd goed eten. En dat mist toch een beetje bij Mama Africa.

Een bord vol springbok, kudu en krokodil

Ik bestel springboksteak, mijn vrienden kiezen warthogsteak (wrattenzwijn) en kudu. Het menu is uitgebreid en heeft voor ieder wat wils: wild, seafood, curry en vegetarisch. Een compleet safaripark op je bord, dat is wat Mama Africa serveert.

Durf eens wat anders te kiezen en ga voor krokodil-kebab. Niet zo avontuurlijk aangelegd? Dan is de zachte springboksteak misschien meer voor jou. Kun je niet kiezen, bestel dan Mama’s Game Grill: krokodil, struisvogel, springbok en kudu op een groot bord. Waarom kiezen als je ook kunt delen, nietwaar?

Mama Africa is duidelijk meer een merk dan een restaurant. De zaak is tot de nok toe gevuld, vooral met toeristen. Het kan even duren voordat je je eten hebt. Omdat wij een uur op ons eten wachten, brengt de ober een schaal met heerlijke pittige samoosas en romige snoekpaté. De eerste honger is gestild.

Als ons eten arriveert, zijn we een tikkeltje teleurgesteld. Het eten is vrij basic en je betaalt relatief veel voor wat je krijgt (circa R110-140 voor een steak). De porties vallen tegen, maar misschien zijn mijn ogen wel groter dan mijn maag na het lange wachten. Het moet gezegd worden: het vlees is heerlijk. Jammer dat de rijst en groenten droog zijn.

Toeristische trekpleister op Long Street
Het draait bij Mama Africa eigenlijk allemaal om de exotische Afrikaanse ervaring. Terwijl je midden op het populaire Long Street zit, waan je je alsnog in hartje Afrika. De sfeer is goed, het eten lekker, maar daar blijft het ook bij.

Mama Africa moet het hebben van hordes toeristen. Deze toeristische trekpleister gaat haast ten onder aan commercialiteit. Geniet van de sfeer en de live muziek, maar verwacht geen gastronomische hoogstandjes. Geen enkel restaurant in Kaapstad is slecht, maar voor de culinaire fijnproever is dit niet een van de betere eetgelegenheden.

Adres en openingstijden
Lunch: Dinsdag tot vrijdag van 12:00u tot 16:00u
Diner: Maandag tot zaterdag van 18:30u tot 22:00u
178 Long Street | CBD

Door Elske van der Velden

---

Benieuwd naar restaurants waar ze ook Afrikaans eten serveren? Kijk dan in onze restaurantsectie.

Of toch behoefte aan een totaal nieuwe smaak. Sushi, pizza’s, Aziatische, Grieks: Kaapstad heeft het allemaal. Kijk hier voor suggesties.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika