Accommodatie Kaapstad | Guesthouses, B&Bs en Hotels Zuid-Afrika

Top 10 'Hoe vind je accommodatie in Kaapstad?'

De beste websites om je vakantie in Zuid-Afrika compleet te maken

Stel, je bent je vakantie naar Zuid-Afrika aan het plannen. De voorpret is in volle gang. Je hebt een route uitgestippeld. Dan hoort daar natuurlijk ook het vinden van accommodatie bij. Maar er is zo ontzettend veel waar je uit kunt kiezen. Ga je voor een backpackers, een self-catering appartement of een vijfsterrenhotel?

Naast de accommodatietips op onze site maken verschillende zoekmachines en databases het al enigszins makkelijker. Maar ook daar zijn er zoveel van. KaapstadMagazine.nl helpt je een handje en zet onze favoriete zoekmachines om accommodatie in en rondom Kaapstad te vinden. 

Voor een uitgebreid overzicht van self-catering accommodatie in Kaapstad per wijk, zie dan ons overzicht van self-catering accommodatie in Kaapstad. Hier vind je een overzicht van self-catering appartementen, studio’s en villa’s gespecificeerd per prijs en per wijk. Voor studenten op zoek naar studentenaccommodatie, vakantiegangers die een paar dagen in de stad willen blijven maar ook voor mensen die voor een langere periode op zoek zijn naar accommodatie in Kaapstad.

1. Booking.com
Alle soorten accommodatie in Zuidelijk Afrika
Geen onbekende: booking.com. Van nature een Nederlands bedrijf. Overzichtelijk, een overweldigend aanbod, betrouwbaar. Hotels, appartementen, lodges, bed & breakfasts, villa's, studio's en meer. Verder kun je filteren op prijs, het aantal sterren, faciliteiten, maar ook op thema. Denk aan ‘romantisch’, ‘bergen’, of bijvoorbeeld ‘golf’.

2. Safarinow
Low budget tot duurdere accommodatie in Zuidelijk Afrika
Safarinow.com biedt verschillende soorten accommodatie aan voor een fijn verblijf in Kaapstad, Durban, Johannesburg en Porth Elizabeth. Maar ook in landen zoals bijvoorbeeld Namibie, Kenia en Mozambique. Je kunt kiezen uit self-catering appartementen, guesthouses, bed & breakfasts, hotels, backpackers, lodges, resorts en meer. Van zeer low budget tot duurdere accommodatie.

3. Village and Life
Verschillende soorten accommodatie in o.a. Waterfront, Camps Bay en Hermanus
Naast hotels bieden Village & Life ook self-catering cottages en appartementen van een wat luxer kaliber. Vooral de huizen in de Waterkant zijn waanzinnig. Prijzen zijn gemiddeld tot hoog.

4. Roomsforafrica
Verschillende soorten accommodatie Zuidelijk Afrika
Roomsforafrica.com biedt accommodatie in heel zuidelijk Afrika. Dus zowel als in de grote steden als in de game parks in Zuid-Afrika, maar ook in landen als Namibië en Botswana. Bed & breakfast, lodges, appartementen, cottages en backpackers. Prijzen variëren van zeer betaalbaar tot zeer duur.

5. 4exchange
Dit stagebemiddelingsbureau in Kaapstad zoekt tijdelijke woonruimte voor Nederlandse studenten en vrijwilligers. Afhankelijk van waar je stage zich bevindt, zoeken de Nederlandse eigenaren Jeroen en Katelijne voor studenten gepaste accommodatie: dat kan met een grote groep Nederlanders op een hotelcampus zijn, maar ook huurt 4exchange meerdere studentenhuizen in de stad. Ook als je je stage in Kaapstad niet via 4exchange regelt, kun je nog steeds bij ze aankloppen voor woonbemiddeling.

6. De Waterkant Cottages
Cottages met buitenplaats in De Waterkant, een van de populairste wijken van Kaapstad. Niet te verwarren met de self-catering huisjes van Village & Life. Hoewel, het concept is hetzelfde: cottages van verschillend formaat en met verschillende prijzen. Allen met een buitenplaats en sommige met zwembad. Prijzen variëren. 

7. SA-venues
Verschillende soorten accommodatie in Zuid-Afrika
SA-venues.com heeft verschillende types accommodatie in Zuid-Afrika. Het aanbod bestaat uit luxe vijf sterren hotels, lodges, luxe safaritenten, maar ook bed & breakfasts en backpackers zijn mogelijk, net als self-catering. Je kunt hier ook terecht voor verschillende tour operators, het huren van een auto en zelfs voor het vinden van geschikte trouwlocaties.

8. Capestay
Accommodatie in en rondom de trekpleisters van Zuid-Afrika
Capestay.co.za heeft van alles: van backpackers tot luxe villa’s, van Bed & Breakfasts tot game lodges. Deze zijn te vinden in onder andere Kaapstad, maar ook in de buurt van andere trekpleisters zoals bijvoorbeeld de Tuinroute, kun je hier ook goed terecht. Capestay heeft niet veel low-budget opties, prijzen voor de accommodatie zijn gemiddeld tot (zeer) hoog.

9. In Awe Stays
Stylish ingerichte studio’s en cottages in de City Bowl, Gardens en Fresnaye
Alsof je in de VTWonen loopt, zo mooi zijn de cottages van Inawestays.co.za. De huisjes zijn voor twee tot en met tien personen. Prijzen voor deze self-catering accommodatie zijn gemiddeld tot hoog, afhankelijk van waar je zit. 

10. Cape Breaks
Studio's en appartementen bij Company's Gardens.
Capebreaks.co.za biedt studio’s en appartementen in St. Martini Gardens bij de Company’s Gardens, het 'groene hart' van Kaapstad (als je het Green Point Park even buiten beschouwing laat). Voor wie tijdens zijn vakantie graag in het hart van de stad wil zitten, op loopafstand van Long Street en alle musea van de stad. Prijzen voor de appartementen zijn gemiddeld. 

En ook nog... luxe verblijven in Kaapstad
Ben je op zoek naar iets exclusievers? Privateplaces biedt luxe self-catering appartementen aan in Kaapstad. Niet heel veel keuze, maar wel erg mooi. De self-catering accommodatie is te vinden in City Bowl en in Green Point. Capsol is nog een aanbieder van luxe appartementen en villa’s die voornamelijk in Waterfront, Camps Bay en Clifton liggen. Nog een voorbeeld is selfcatering-capetown. Ook deze biedt luxe appartementen en villa’s aan in deze populaire en vaak duurdere wijken. Bij Noxrentals zijn ook luxe appartementen te vinden, want zoals ze zelf zeggen: 'luxury is a way of life'. Je kunt filteren op het aantal kamers, aantal sterren, wijk in Kaapstad en met of zonder zwembad. De prijzen zijn ook heel luxe. Zie ook het eerder genoemde Capestay voor meer exclusieve appartementen en villa’s in Kaapstad. 

Op zoek naar meer tips en tricks voor je onvergetelijke reis door Zuidelijk Afrika? Madiba Travel is een kleine reisorganisatie voor Nederlanders en Vlamingen die een reis door Zuid-Afrika willen maken. Jong en oud, sportief en cultureel, avontuurlijk en ontspannen, ’gewoon goed’ of écht luxe. Voor meer informatie neem je contact op met marc@madibatravel.nl

Door Tessa van de Giesen

Altijd op de hoogte zijn van leuk, interessant en het laatste nieuws uit Kaapstad? Schrijf je dan in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Twitter. Mooie foto’s pinnen we trouwens regelmatig op Pinterest!

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika