3Flavour Guesthouse Kaapstad | Accommodatie Kaapstad

Relaxen bij 3Flavours Guesthouse in Gordon’s Bay

Luxe accommodatie met een Nederlands tintje in Zuid-Afrika

Als je op vakantie gaat naar Kaapstad is de keuze voor accommodatie eindeloos. Of je nou kiest voor low-budget kamperen, overnachten in een backpackers of luxe verblijven in een guesthouse of 5-sterrenhotel in de Wijnlanden... Accommodatie in Kaapstad is van en voor alle markten thuis!

Een van de accommodaties in de buurt van Kaapstad die wij bijzonder vinden, is het 3Flavours Guesthouse in Pringle’s Bay, om de hoek van Somerset West, op ongeveer 45 minuten rijden van Kaapstad. Officieel hoort Pringle’s Bay daarmee bij de beroemde Kaapse Wijnlanden, maar vormt ook een onofficieel beginpunt van de populaire Garden Route van Kaapstad naar Port Elizabeth.

Nederlanders komen graag overnachten in deze accommodatie, wat weer alles te maken heeft met de Nederlandse eigenaren. Maar ook toeristen uit alle hoeken en gaten van de wereld komen op bezoek bij eigenaren Anita en Derick. We gingen een kijkje nemen bij dit luxe verblijf in Gordon’s Bay.

“Het gaat om rust, stilte en frisse lucht,” aldus Anita en Derick, “dat zijn voor ons de steekwoorden van dit guesthouse. Het uitzicht op de bergen is inderdaad redelijk briljant, net als de algehele rust die de accommodatie uitstraalt. Ook Anita en Derick lijken alsof ze het woord ‘stress’ al jaren verkeerd zouden spellen.

Het wordt ons al snel duidelijk: voor wie even aan de drukte van Kaapstad wil ontsnappen, de Wijnlanden rondom Kaapstad optimaal wil beleven of op z’n gemak aan de Garden Route wil beginnen, is de 3Flavours Guesthouse in Pringle’s Bay een ultiem rustoord!

Het 4-sterren guesthouse heeft 8 kamers (4 Comfort, 2 Superior en 2 familiekamers) die allemaal redelijk groot aandoen. De inrichting is luxueus, maar minimalistisch en bevatten daarnaast veel Afrikaanse elementen, wat het een karakteristiek geheel geeft. De superior kamers hebben zelfs een groot rond bad, de comfort kamers ‘alleen’ een douche. Tip: met zo’n prachtig uitzicht is het geen verkeerd idee om met de gordijnen open te slapen!

Overnachten in de natuur
Hoewel het guesthouse op zich zelf al reden genoeg is om hier tijdens je vakantie in Zuid-Afrika te overnachten, is het vooral de omgeving die de moeite waard is. Pringle Bay ligt aan een gedeelte van de kustlijn van Zuid-Afrika dat door UNESCO als beschermd grondgebied aangeduid is. 

De omgeving is prachtig en herbergt veel fynbos (typische Zuid-Afrikaans planten) en verschillende vogelsoorten. Nergens op aarde zijn er meer verschillende soorten planten per vierkante meter dan hier!

In het natuurgebied rondom het 3Flavours Guesthouse is genoeg te ondernemen. Walvis spotten, wandelen, sandboarden, zwemmen, vissen, surfen, fietsen. To name a few. Ook vind je op een steenworp afstand van Pringle’s Bay de Harold Porter Garden, het Kogelberg reservaat en de Pamiet rivier, die stuk voor stuk allemaal het bezoeken waard zijn. 

Unesco’s favourites
Aan de lonely planet van Zuid-Afrika heb je hier niet genoeg. Bij 3Flavours kunnen ze je in contact brengen met Arend, die al 25 jaar in het gebied woont en weet waar hij het over heeft. Zo krijg je een persoonlijke en onvergetelijke rondleiding door een van Zuid-Afrika’s mooiste natuurgebieden.

Honger gekregen van het wandelen of andere activiteiten? Dan kun je bij eigenaresse Anita een Afrikaanse homemade maaltijd bestellen. Ook is er wekelijks een typisch Zuid-Afrikaanse braai om de dag af te sluiten.

Kosten voor een overnachting in 3Flavours Guesthouse in Zuid-Afrika bedragen tussen R425 (ongeveer 45 euro) tot R850 (ongeveer 90 euro) per persoon, per nacht.

Op zoek naar meer accommodatie in Zuid-Afrika? Wat dacht je van dit prachtige Guesthouse in de Kaapse Wijnlanden of breng eens een nacht door in een bed and breakfast in een Zuid-Afrikaans township.

 Meer weten over hotels, bed & breakfasts of backpackers in en rondom Kaapstad? Abonneer je dan nu op onze gratis nieuwsbrief en volg KaapstadMagazine op Facebook en via Twitter

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika