Auto huren in Kaapstad | Vakantie Kaapstad

Auto huren in Kaapstad

Waar huur je een (goedkope of luxe) auto in Kaapstad?


Je wist het misschien al, maar Kaapstad is niet plat. Kaapstad heeft bergen, steile heuvels en het verkeer is er vaak onmogelijk. Het is dus geen optie om je binnen Kaapstad te vervoeren met een fiets - oké, een enkeling durft het aan, maar je moet er een ijzeren conditie en een gezonde dosis lef voor hebben.

De enige manier om je te vervoeren binnen Kaapstad, zonder gebruik te maken van het openbaar vervoer, is met de auto.

Om je op weg te helpen tijdens je zoektocht naar een huurauto in Kaapstad, heeft Kaapstadmagazine.nl een overzicht gemaakt van betrouwbare en goedkope autoverhuurbedrijven in Kaapstad.

Beetle huren in Kaapstad
De Beetle – of de Kever – is een van de populairste auto’s om te huren onder Nederlanders in Kaapstad. Dit heeft vooral te maken met hoe goedkoop de wagen is. Voor R2800 (280 euro) huur je de Beetle al voor een maand. Maar dat deze typisch Kaapse huurauto zo goedkoop is, heeft ook een reden.

Hoewel velen de auto an sich fantastisch vinden, wil een Beetle nog wel eens van ouderdom uit elkaar vallen. Dat is dan ook een groot deel van de charme van de Beetle. Het is daarom alleen niet een ideale wagen om lange roadtrips mee te maken. Dat mag trouwens ook niet, van het verhuurbedrijf moet je met de Beetle altijd binnen 150 kilometer van Kaapstad blijven.

Leuk bijkomstig voordeel van de Beetle als huurauto is dat je mag doen en laten met de wagen wat je wil. Spuit je Beetle roze, pimp hem met een mooie tekening, en als hij kapot gaat? Geen probleem, dan komen de mensen van Funcar je zo een nieuwe wagen brengen!

Telefoon: +27 (0)73 442 4273
Email: info@funcar.co.za
Website: www.funcar.co.za

De typisch Kaapse Chico
Pas twee jaar geleden zijn ze gestopt met het fabriceren van de Volkswagen ’Chico’ Citi-Golf . En hoewel je ze in Nederland nauwelijks ziet rijden, is de Chico niet uit het Kaapse verkeer weg te denken. Vooral onder toeristen, stagiairs en studenten die graag low-budget in Kaapstad rondrijden is de huurauto erg populair

Vanaf R90 (omgerekend 9 euro) per dag kun je al een Chico in Kaapstad huren. Je hebt dan wel een model uit 1996-1998 en je huurauto kan de nodige mankementen hebben.  Bijkomend nadeel is dat je met de goedkope Volkswagen maximaal 100 km buiten Kaapstad mag komen. Dit in verband met reparaties aan mogelijke (vrijwel zekere) mankementen.

Een nieuwer model Chico
Voor een nieuwer model, uit 1999-2003 betaal je minimaal R110 (ongeveer 11 euro) per dag. Met deze huurauto mag je tot 500 km buiten Kaapstad komen en is een aanzienlijk betere uitvoering dan zijn voorganger. Een radio is niet standaard inbegrepen.

De laatste categorie Chico komt uit 2005-2009 en is net iets nieuwer, comfortabeler en betrouwbaarder dan zijn voorgangers. Aan de huurauto hangt dan ook een wat duurder prijskaartje van minimaal R125 per dag, Daarvoor in ruil krijg je wel een standaard ingebouwde radio- en cd-speler. En vanwege de goede staat waarin de huurauto verkeert, mag je tot 1000 kilometer buiten Kaapstad rijden. Ideaal dus voor een roadtrip in de wijdere omgeving van Kaapstad of zelfs door Zuid-Afrika.

Het is voordeliger om de auto voor langer dan 3 maanden te huren, omdat de prijzen dan zakken. Bij de huurprijs zitten al wel de verzekeringskosten inbegrepen en alle wagens komen met een anti diefstal Gearlock & Satelite Tracker.  

Telefoon: +27(0)21 949 7266
Email: info@renta-vw.co.za
Website: www.renta-vw.co.za

4x4 huren in Kaapstad
Wanneer je op een avontuurlijke vakantie bent in Zuid-Afrika of op doorreis bent vanuit Kaapstad is een 4x4 essentieel. De wegen in Zuid-Afrika zijn niet altijd geasfalteerd en ook steile heuvels vergen vaak erg veel van je wagen. Bij Drive South Africa kun je terecht voor het huren van een 4x4 in de omgeving van Kaapstad.

De kosten voor het huren van een 4x4 huren zijn niet gering. Per dag ben je tussen de R700 en R900 kwijt. Bij de terreinwagen zit wel vaak een tent inbegrepen, dus je kunt besparen op de kosten voor accommodatie.

Telefoon:
+27 (0)21 423 1912
Email:
info@drivesouthafrica.co.za
Website:
www.drivesouthafrica.co.za

Luxe auto huren in Kaapstad
KaapstadMagazine.nl heeft onderzoek gedaan naar de beste verhuurbedrijven in Kaapstad voor het huren van een luxe auto in Kaapstad. Wat dacht je ervan om in een Porsche Cayenne, Mini Cooper of Hummer door Kaapstad te rijden?

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat Anthony van SLV, een specialist in het luxe segment van de autoverhuurmarkt in Kaapstad, de man is die je moet bellen. Zo kan je in ieder geval goed voor de dag komen op de boulevard van Camps Bay in dit soort bolides. 

Telefoon: 021 510 0108
Email ant@slv.co.za
Website: www.slv.co.za

Regels voor autohuur in Zuid-Afrika
Je moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Bij sommige verhuurbedrijven in Zuid-Afrika moet je minstens 3 jaar in het bezit zijn van je rijbewijs. Zorg er voor vertrek uit Nederland dan ook voor dat je je internationale rijbewijs hebt aangevraagd, dit kan je doen bij de kantoren van de ANWB en kost je ongeveer 15 euro. Let op: een internationaal rijbewijs is maar 1 jaar geldig!

En ook dit nog...
- Borg
- Betaling per credit card
- Auto’s worden vaak gedeeld, vraag aan je verhuurbedrijf hoeveel mensen op 1 contract mogen en hoeveel mensen dan de auto mogen besturen.
- Reserveer je auto ruim van tevoren. Vooral in het hoogseizoen (oktober - mei) kunnen autoverhuurbedrijven snel ‘leeg’ zijn.  

Lees meer over het huren van een Beetle in Kaapstad, het huren van een luxueuze auto zoals een Aston Martin of een een Hummer op Kaapstadmagazine.nl

Geen geld om een auto te huren? Geen nood! Er is altijd nog het openbaar vervoer van Kaapstad zoals de minibus taxi's in Kaapstad en de MyCiti buslijn in Kaapstad.

Meld je ook aan voor de gratis nieuwsbrief van KaapstadMagazine.nl, en blijf op de hoogte van al het nieuws vanuit Kaapstad. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika