Jason Bakery Kaapstad | Uit eten Kaapstad

Borrelen in een bakkerij in Kaapstad

Bij Jason Bakery kan het allemaal

Op de hoek van Bree Street en Bloem Street in Kaapstad zit Jason Bakery, voorheen bekend als Jardine Bakery. Nadat voorganger Jardine’s medio 2011 haar deuren sloot, was heel Kaapstad even ongerust. Hoewel het bij het fine dining restaurant Jardine niet bepaald storm liep, waren de broodjes van de bakkerij ‘in de garage aan de zijkant’ enorm populair. Tevreden zagen we dat in augustus de deuren op de hoek van Bree en Bloem weer opengingen. Het restaurant op de eerste verdieping is niet meer, de bakkerij is des te mooier. Wat nog meer flink vernieuwd is, is het interieur en de naam van de Kaapse bakkerij-legende. Wees welkom Jason Bakery.

Hopende dat de Jason-broodjes de fameuze Jardine-status evenaren, komen we binnen. De nieuwe eigenaar heeft het lunchmenu niet veranderd, zo zien we op het grote bord. Gelukkig. Als we buiten staan te bestellen (tegenwoordig niet meer op Bloem Street, maar aan de zijde op Bree Street) valt ons oog op een slogan die we niet eerder zagen; ‘Beer, Bread & Bubbles’. Dat lijkt ons een rare combinatie. En eigenlijk moeten we er ook niet aan denken om half 1 ’s middags.

Gewoon maar een broodje en koffie dus.
Na ons broodje te hebben besteld bij het afgeefluik, komt een vrolijke dame ons het ‘chicken caesar’ broodje brengen. Het smaakt ons goed, en de royale kipsandwich is de 42 rand (iets meer dan 4 euro) dubbel en dwars waard. We zitten er leuk bij op deze hoek in het centrum van Kaapstad.

Drukte op Bree Street
Jardine’s is niet meer, maar het succesvolle concept is moeiteloos overgenomen door Jason. De sandwiches, gebakjes, taarten, soepen en quiches gaan als zoete broodjes over de toonbank. Vanzelfsprekend bakken ze dit allemaal zelf, zoals dat in een echte bakkerij hoort. Minstens de helft van het eten dat de bakker verkoopt op 185 Bree Street is to go. Vele werknemers van de in de City Bowl gelegen kantoren schieten even voorbij voor een gezonde lunch, of een take-away cappucino.

Toch hebben we nog steeds niemand ‘Beer’ of ‘Bubbles’ zien nemen. Nu worden we wel heel nieuwsgierig. Dus als het spitsuur enigszins over lijkt te zijn, trekken we een van de bakkers uit de keuken voor een verklaring.

Beer, Bread and Bubbles
Andrew, een aardige vent van begin 20 begint te vertellen over het concept.” ’s Ochtends kunnen de mensen hier een goedkoop ontbijt halen voor 15 tot 20 rand. De simpele bacon & cheese croissant is erg populair, maar we hebben van alles. Zelf houd ik vooral van de creamy Scrambled eggs op een croissant met tomaten en sla, die is wat duurder - maar dan heb je zeker goed ontbeten. En ’s middags wordt het echt druk, maar dat hebben jullie al wel gezien denk ik.”

Dat hebben we inderdaad al wel gezien. Maar nu weten we nog steeds niet waar die Beer, Bread & Bubbles vandaan komen. Gelukkig lost Andrew het mysterie op.
“Bij Jason Bakery kun je dus naast ontbijten en lunchen, ook borrelen in de namiddag. We gaan op dinsdagen tot vrijdagen altijd om half 4 dicht, om vervolgens om 4 uur weer open te gaan. De mensen komen dan van hun werk en nemen hier nog een biertje of een glaasje bubbels.”

Lekker borrelen
Dat verklaart een hoop. Wij vroegen ons al af waarom iemand bier bij zijn sandwich zou willen op een maandagmiddag. “En tijdens het borrelen serveren we ook zelfgemaakte snacks van 10 rand per stuk” gaat Andrew verder. “Soms hebben we meer dan 50 mensen hier in de zaak.”

Opeens zien we het plaatje voor ons. Vijftig zakenmensen die na hun werk in de City Bowl een glaasje Graham Beck, Brüt, Rosé, Pannier of gewoon een biertje drinken in de ietwat krappe ruimte. Het ziet er eigenlijk wel gezellig uit zo. De ruimte met het lichtbruine, houten interieur, zwarte accenten en salsamuziek wordt dus in een half uur omgetoverd tot na-borrel bar.
Op vrijdag is Jason zelfs tot 9 uur ‘s avonds open.

Het is nu weer rustig, maar we kunnen ons de gezellige drukte voorstellen na een lange werkdag. Opeens krijgen we stiekem toch een beetje zin in een glaasje bubbels.

Tot vrijdag. Dan gaan we lekker borrelen in de bakkerij!

Door Luuk van den Einden

Jason Bakery
185 Bree Street
City Bowl | Kaapstad
+27 (0)21 4245644

Openingstijden
Maandag 7:00u – 15:30u
Dinsdag tot en met donderdag 7:00u – 15:30u en 16:00u – 18:00u
Vrijdag 7:00u – 15:30u en 16:00u – 21:00u
Zaterdag 8:00u – 14:00u
Zondag gesloten

Ga ook eens langs Marcelino’s op Loop Street voor een vers broodje. Of check onze top 10+ van bakkerijen in Kaapstad.


Voor meer informatie over Kaapstad kan je je nu abonneren op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook of via Twitter om er zeker van te zijn dat je niks mist!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika