Restaurant Pierneef à La Motte in Franschhoek

Pierneef à La Motte

Pierneef à La Motte Restaurant in Franschhoek

+27 21 876 8800
La Motte | Main Rd | Franschhoek
www.la-motte.com/experience/pierneef
pierneef@la-motte.co.za
PierneefLaMotte
La Motte
PierneefaLaMotte

Pierneef à La Motte Restaurant in Franschhoek

Een aanrader voor tijdens je vakantie in Zuid-Afrika: wijnproeven en heerlijk eten bij dit restaurant in de Wijnlanden

(Last update: november 2018)

Op vakantie in Kaapstad? Dan staat een trip naar de Kaapse wijnlanden vast hoog op je verlanglijstje - en terecht. Wanneer je tijdens een van de vele wijnproeverijen aan het genieten bent van de beste Zuid-Afrikaanse wijnen, kan het zijn dat de kaasjes en olijfjes die je er (soms) bij krijgt niet genoeg zijn.

Want goede wijn vraagt om goed eten, vinden wij nou eenmaal. En dan is één van de beste restaurants in Franschhoek - Pierneef à La Motte – een goede, mooie, betaalbare, must-do optie.

Kunst in de Wijnlanden
Allereerst een leuk weetje: dit restaurant, gelegen in de prachtige Kaapse Wijnlanden, dankt zijn naam aan de legende van Jacob Pierneef, een van de beroemdste Zuid-Afrikaanse kunstenaars.

Pierneef à La Motte is een restaurant en boerderij ineen. Bovenaan de oprit van de wijnboerderij worden bezoekers begroet door een groot bronzen sculptuur van een vrouw met in haar handen een overvolle beker wijn. Treffend genoeg, vinden wij. 

franschhoek wijnhuizen
Zelfs de stoelen in het restaurant getuigen van smaak

Ook leuk: bij het restaurant zit een farm shop die naast verse producten (hele lekkere zelfgebakken taarten!) ook keramiek en keukengerei verkoopt. Over keukengerei gesproken: in het restaurant kwamen we een van de meest bijzondere kroonluchters ooit tegen: volledig gemaakt van delftsblauw porselein servies. Het zijn dat soort ‘twists’ die Pierneef à La Motte tot de bijzondere plek maken die het is.

Culinaire Cape Winelands
Maar het restaurant is waar de aandacht naar uit zou moeten gaan. Op het menu zijn allerlei ‘vergeten’ recepten te vinden: oude gerechten van de Kaapse Wijnlanden die bij La Motte weer tot leven gebracht worden. De eigenaresse van La Motte, Hanneli Rupert-Koegelenberg, en CEO Hein Koegelenberg keken samen met het keukenteam naar drie eeuwen waard aan Cape Winelands’ kookkunsten, inclusief de authentieke ingrediënten en kooktechnieken waar deze regio ooit zo bekend om stond.


Heerlijk eten en minstens zulke lekkere wijn in de overtreffende trap

Wie de gerechten op het menu bekijkt ziet vrijwel gelijk de Nederlandse, Vlaamse en Franse invloeden. De recepten zijn uit Nederland, België en Frankrijk van generatie op generatie doorgegeven, en via omwegen in Franschhoek zijn beland. Aldaar werden ze omgesmolten tot een fijne combinatie van culinaire heerlijkheden. Klassieke familierecepten, maar daarnaast ook zeer verrassende en innovatieve opties – ooit gehoord van pork belly (varkensbuik, een geliefd gerecht in Zuid-Afrika) met geglazuurde peer? Wij ook niet. Maar lekker is het wel!

Zo’n beetje alles wat je op je bord ziet liggen, komt van het land zelf. Een simpele optelsom: het land is mooi; het bord dus ook. 

Alle gerechten gaan samen suggesties van de lekkerste wijnen. De wijnen zijn zowel van La Motte als internationaal. De lunch is dinsdag tot en met zondag van 11.30u tot 15.00u. 



The Garden Menu
Wat nieuw is bij Pierneef à La Motte is het Garden Menu. De gasten worden uitgenodigd om van hun diner te genieten in de buitenlucht in het de tuinen van La Motte: van oktober tot april. Je kan hier een seizoensmenu kiezen met een heerlijk wijn buiten in de tuin.

Het Garden Menu biedt tradionele Zuid-Afrikaanse smaken en geeft de gasten een kans om te genieten van kleine porties met heerlijke La Motte wijn. Je kan hier dinsdag tot en met zondag van 11.00u tot 17.00u gebruik van maken. 


Zie je jezelf al zitten in het zonnetje met heerlijke wijn en eten?

En dan nog iets om voor richting dit wijnhuis te rijden: in 2015 heeft Pierneef à La Motte de prijs gekregen voor Drinks International Wine Tourism.

Tip: Je kunt een poging wagen om de recepten van Chris zelf thuis na te maken. Het kookboek Cape Winelands Cuisine: The La Motte Cookbook, geschreven door Hetta van Deventer, is te koop in het restaurant.

Wat ons betreft is La Motte één van de fijnste wijnhuizen de Wijnlanden. We zetten onze favorieten op een rijtje in het lijstje 11 x de mooiste wijnhuizen in Franschhoek.

Houd KaapstadMagazine.nl in de gaten voor de leukste en meest interessante nieuwtjes vanuit Kaapstad via Facebook, Twitter en door je in te schrijven voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.

Events In Kaapstad
Januari 2025
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

HintHunt AfricaGet over the midweek hump with a ...

Easy spot for team building, midweek date night, & more

The Barracks accommodation city centre Cape Town accommodation special for a ...

20% off, free breakfast, access to rooftop pool

Pear TreeThe hidden seaside bistro on the ...

Sushi calamari, miso sirloin & rice krispies milkshakes

mischuReasons to have lunch at mischu

Where else in Sea Point can you have lunch for under R100?

Trail's End Bike HotelTeam building, stylish conferencing & ...

Ultimate work-play-and-stay hub, Trail’s End

Wolfkop Nature Reserve 4Our team’s tip-off: 50% off cottage ...

Completely private cottages with splash pools, hot tubs and more

mischu 2024Weekends are for mischu

You can get breakfast and coffee with the R99 brunch special

Palm House Boutique Hotel and Spa August 2024This boutique 5-star hotel offers ...

The signature Palm Journey includes a 3-course lunch

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika