’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...
Eten uit Zuid-Afrika: het recept voor kudu pie
Met dit recept voor Zuid-Afrikaanse kudu pie tover jij in een handomdraai een culinair hoogstandje op tafel
Het weekend is bijna voorbij, het favoriete voetbalteam van je man of vriend heeft verloren en je bent er zojuist achter gekomen dat Slankie’s smeerkaas vol verborgen suikers zit.
Gelukkig hebben wij dé gouden tip voor je om je uit je misère te helpen: Zuid-Afrikaans eten! Zet je favoriete playlist op, trek dat geinige schort met die mannentorso aan en maak kennis met deze smaaksensatie uit de Zuid-Afrikaanse keuken: kudu pie.
Weet wat je eet: dit is een Zuid-Afrikaanse kudu
Zo maak je een kudu pie:
Ingrediënten (voor 6 personen)
Bladerdeeg
1 kilogram (kudu)biefstuk
2 gesneden uien
4 gesneden aardappelen
6 eetlepels bloem
2 eetlepels Worchestersaus
2 kopjes water
1 laurierblad
Tijm
Peper en zout
Olie
Bereidingswijze (2 uur)
1. Marineer de biefstuk in licht gezouten water en zet het een nachtje in de koelkast.
2. Giet het vlees de volgende dag af en snijd het in stukjes.
3. Bak de biefstuk in een pan met een ruime hoeveelheid olie.
4. Voeg de tijm, het zout, de peper, het laurierblad, de aardappelen en anderhalf kopje water toe.
5. Laat het geheel een uur garen.
6. Mix het overige halve kopje water met de bloem en de Worchestersaus en voeg dit mengsel al roerend bij de rest.
7. Bedek een cakeblik met het bladerdeeg en vul dit vervolgens met de inhoud van de pan.
8. Bedek het geheel met bladerdeeg en bestrijk de bovenkant met eigeel.
9. Bak de pie in ongeveer 30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven (225 graden).
Eet smakelijk!
De Zuid-Afrikaanse keuken is rijk aan nog veel meer lekkere avondmaaltijden. Neem bijvoorbeeld dit recept voor Potjiekos uit Zuid-Afrika met als toetje het Zuid-Afrikaanse gerecht koeksisters.
Volg KaapstadMagazine.nl, ook op Facebook en Twitter, voor nog meer lekker en leuk nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Schrijf je daarnaast in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we dagelijks op Instagram en Pinterest.