Recept voor butternutsoep uit Zuid-Afrika | Zuid-Afrikaans eten

Uit de keuken van Zuid-Afrika: het recept voor butternutsoep

Het Zuid-Afrikaanse gerecht butternutsoep is niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens heel eenvoudig klaar te maken

Je komt net thuis van een lange dag werken en hebt geen zin om de keuken in te duiken voor een uitgebreid avondmaal. Plus: je hoort de snackbar al heel zachtjes je naam roepen.

KaapstadMagazine.nl helpt, met dit makkelijke recept voor Zuid-Afrikaanse butternutsoep. Terwijl de pompoen een klein uurtje in de oven ligt te roosteren, kun jij rustig met een wijntje en een boek op de bank gaan zitten. Hierna hoef je alleen wat dingen te pureren en bij elkaar te gooien en klaar is spreekwoordelijke Kees.

Tip: strooi een beetje bieslook en wat gesnipperde macadamianoten over de soep en het lijkt spontaan alsof Herman den Blijker zich uit heeft lopen sloven in je keuken.


Het Zuid-Afrikaanse recept voor butternutsoep is niet alleen lekker en gezond, maar ook erg makkelijk klaar te maken

Zo maak je butternutsoep:

Ingrediënten:
1 butternut- of flespompoen
2 gesneden uien
1,5 liter kokend water
225 gram magere yoghurt
2 groentebouillonblokjes
1 laurierblad
0,5 teentje knoflook
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 theelepel currypoeder
0,5 theelepel oregano
0,5 theelepel kaneel
0,25 theelepel nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze (1,5 uur):

1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder alle draden en zaden. Smeer de twee helften in met olijfolie.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de pompoen (met de schil naar boven), de uien en de knoflook (verpakt in folie) op een bakplaat.

3. Rooster alles in 45 tot 60 minuten gaar en laat het hierna afkoelen.

4. Schraap het vruchtvlees uit de pompoen en pureer dit, samen met de gesneden uien en de uitgeperste knoflook, tot een glad mengsel.

5. Vul een pan met 1,5 liter water en twee groentebouillonblokjes. Voeg hier de puree en vervolgens het laurierblad, de bruine suiker, currypoeder, oregano, kaneel en nootmuskaat aan toe.

6. Breng het geheel aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes doorpruttelen.

7. Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt er doorheen. Breng verder op smaak met peper en zout

8. Vergeet voor het opdienen niet het laurierblad uit de butternutsoep te halen!

Eet smakelijk!

Wie onder de indruk is van deze butternutsoep, kan het Zuid-Afrikaanse recept voor boboti(e) vast ook waarderen. Of probeer iets heel anders en ga voor deze zoete melktaart uit de Zuid-Afrikaanse keuken.

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief en volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter en om altijd op de hoogte te blijven van het leukste en lekkerste nieuws uit Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika. Mooie foto’s van de Moederstad posten we iedere dag op Instagram en Pinterest

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika