The hidden seaside bistro on the ...
Inventive small plates best explored with a wine pairing
Jeden Tag tolle Tipps aus der schönsten Provinz der Welt. | |
![]() | www.kapstadtmagazin.de |
![]() | info@kapstadtmagazin.de |
![]() | Kapstadtmag |
![]() | KapstadtMagazin.de |
![]() | kapstadtmag |
Van alle gerechten die de Zuid-Afrikaanse keuken rijk is, is boboti/bobotie/bobotjie zonder twijfel het bekendste (en misschien wel lekkerste)
Wist je dat het eerste recept voor boboti(e) in 1609 in een Nederlands kookboek verscheen? Het waren waarschijnlijk de kolonisten van de Verenigde Oost Indische Compagnie die dit gerecht in Zuid-Afrika introduceerden. En daar zijn we ze erg dankbaar voor, want dit Zuid-Afrikaanse eten kun je met recht een smaaksensatie noemen.
Om daarover te kunnen oordelen, zul je echter eerst de keuken in moeten. Want de lekkerste boboti(e) maak je natuurlijk zelf. KaapstadMagazine.nl geef je een duwtje in de rug met dit populaire Zuid-Afrikaanse recept.
Het Zuid-Afrikaanse gerecht boboti(e) kun je met recht een smaaksensatie noemen. Oordeel zelf!
Zo maak je boboti(e):
Ingrediënten:
1 kilo gehakt
2 gesneden uien
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 dikke snee witbrood
6 amandelen, in kwartjes
4 laurierbladeren
250 ml melk
125 gram rozijnen (zonder pit)
1,5 eetlepel suiker
1 eetlepel currypoeder
0,5 eetlepel kurkuma
2 theelepels zout
1 eetlepel sambal
0,5 theelepel peper
sap van 1 citroen
olijfolie
Bereidingswijze (1,5 uur):
1. Verhit olie in een pan en bak de gesneden uien goudbruin.
2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
3. Week het brood in de melk en kneed het sneetje fijn. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe (op 1 ei, een half kopje melk en de laurierbladeren na) en meng deze met het gehakt- en uienmengsel.
4. Schep alles in een ingevette ovenschaal.
5. Rol de laurierblaadjes op en steek ze rechtop in de boboti(e).
6. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 45 minuten.
7. Klop het ei, voeg hier melk aan toe en giet dit, na ongeveer 15 minuten in de oven, over de schotel.
Tip: Serveer de boboti(e) met chutney en rijst.
Eet smakelijk!
Zuid-Afrikaanse gerechten zijn natuurlijk niet compleet zonder voorafje en dessert. Onze tip: begin met het Zuid-Afrikaanse recept voor butternutsoep en neem een lekkere malvapudding uit Zuid-Afrika toe.
Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief en volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter en om altijd op de hoogte te blijven van het leukste en lekkerste nieuws uit Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika. Mooie foto’s van de Moederstad posten we iedere dag op Instagram en Pinterest.
The hidden seaside bistro on the ...
Inventive small plates best explored with a wine pairing
Rum, brandy & gin tastings with your ...
Unusual cuts prepped in-house and a curious gin atomiser
Reasons to visit this beach-side family ...
DIY waffles, loaded hotdogs, poke bowls, right on the beach
Free beach clean-ups with the Two ...
It happens every single month. See upcoming dates
Meet 100 bronze life-size figures at ...
From famous heroes like Mandela to forgotten ones like Autshumato
Team building, stylish conferencing & ...
Ultimate work-play-and-stay hub, Trail’s End
Accommodation special at Cederkloof ...
Book for 4, pay for 2. There’s hot tubs, hiking trails, pools…
All-you-can-eat breakfast buffet every ...
Bottomless buffet with a laidback shisha lounge & bar upstairs
Affordable healthy food at this city ...
Organic fruit and veg, smoothie bowls + small-scale clothes
Live music & craft beer at Woodstock ...
Springbok Nude Girls and Arno Carstens play here. Plus the beer rocks
Shimansky Diamond Experience at The ...
The diamond showroom where you can polish your own stone
Ficks, Hermanus’s tidal pool ...
Just as wonderful at night & during the cooler months
The café creating space for ...
It’s hidden in Hermanus. Here’s how to find it